[O2 Tour] podanie napięcia od "zapłonu" do świateł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muszek12
    Classic
    • 2013
    • 1

blast3r-bley, po 1 to jedz do ASO na wymiane pompek w ramach akcji serwisowej;
    po 2 niech wtedy wgraja Ci najnowsze oprogramowanie sterownika silnika
  • pugo
    Classic
    • 2011
    • 33

Czy pod maską O2 Tour jest miejsce, w którym mogę znaleźć zasilany przewód podczas włączonego zapłonu i pracy silnika?

Do przekaźnika świateł dziennych podłączony mam plus z aku, światła, przewód ze świateł postojowych (do rozłączenia) i potrzebuję przewód do włączenia świateł.
    Testowałem podłączenie do bezpiecznika zapłonu pod maską, ale wada polega na tym, że po wyłączeniu zapłonu jest tam jeszcze napięcie około 40 sekund. Fajny ficzer (ala Follow me home), ale brak nad nim kontroli i dla mnie to wada.

Nawet podłączenie pod bezpiecznik jest dla mnie dość kłopotliwe, bo nie ma widzę dobrego miejsca do wpięcia przewodu, a wepchnąć razem z bezpiecznikiem to trochę ryzykowne.

Mógłbym podłączyć się do bezpieczników wewnątrz kabiny, ale nie wiem jeszcze jak tam doprowadzić mój przewód z komory...

Komentarz

• micho_m
      Rider
      • 2011
      • 528
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Z kabiny bez problemu się przebijesz. Jak zdejmiesz osłonę pod kierownicą (jest ładna instrukcja na forum) to nad pedałem sprzęgła zobaczysz taka gumę, przez która przechodzi wiazka do komory. Weź jakis drut dlugi, przebij sie do komory, przyklej tasma przewod i wciagnij do kabiny. Czas wykonania 10 minut.
      Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
      www.nawmar.pl

Komentarz

• 114
        Classic
        • 2012
        • 22

Witam.
        Nie chcę zakładać tematu.
        Czy Octavi Tour 2012 światła mijania i drogowe są na przekaźnikach?
        Czy trzeba samemu dodać przekaźniki?
        Pozdrawiam.
        Jan

Komentarz

Pracuję...